Κατσίβελας και Αλειφέρη διαφωνούν με το ΣτΕ για την οικιστική ανάπτυξη στον Κυπαρισσιακό


Την «ανάγκη συνύπαρξης ανθρώπου και περιβάλλοντος» σε ό,τι αφορά τον Κυπαρισσιακό Κόλπο τόνισαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κατά τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία. Μια συνύπαρξη που κατά τη δική τους άποψη κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τις απόψεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο πρόσφατα απέρριψε το σχέδιο σχετικού προεδρικού διατάγματος που κατατέθηκε για έλεγχο.
«Σε όλες τις μορφές ζωής μερίδιο έχει και άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος σε δηλώσεις του για το θέμα ανέφερε συγκεκριμένα: «Το θέμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου τώρα ανοίγει. Να ξέρουν ότι μέσα σε όλες τις μορφές ζωής έχει μερίδιο και ο άνθρωπος, έχουν μερίδιο οι κάτοικοι της περιοχής και έχουμε δικαίωμα στο μέλλον. Αυτό το μέλλον δεν έχει κανείς δικαίωμα να το αμαυρώσει».
Στο ίδιο μήκος κύματος φάνηκε να κινείται και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη λέγοντας ότι ανάπτυξη και περιβάλλον πρέπει να συνυπάρχουν. Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Χρειάζεται να έχουμε ένα οξυμένο πνεύμα, να συγκεράσουμε την ανάπτυξη με το περιβάλλον. Πολλές φορές εσκεμμένα ή μη υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι αυτά τα δύο συγκρούονται ή ότι υποχρεωτικά πρέπει να συγκρούονται. Εγώ είμαι της άποψης ότι η νομοθεσία μας και η κοινωνική μας υποχρέωση επιβάλλει αυτά τα δύο, το περιβάλλον με την οικονομική ανάπτυξη, να συνυπάρξουν και να είναι διαδραστικά, το ένα να προστατεύει το άλλο και το ένα να ενισχύει το άλλο - και βέβαια το ένα πρέπει να σταματά εκεί που ακυρώνει το άλλο. Περιβάλλον δεν είναι μόνο το φυσικό περιβάλλον, είναι και το ανθρωπογενές, η δραστηριότητα, η ανάγκη να αξιοποιήσουμε και να προβάλουμε αυτό το σπουδαίο φυσικό περιβάλλον. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία η διαβούλευση για τον Κυπαρισσιακό να το αναδείξει αυτό».

Του Κώστα Μπούρα από την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.