Η Κτηματική δημοπρατεί τις καντίνες στις παραλίες

Αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας είναι η διαδικασία δημοπράτησης καντινών, σημείωσε χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν δοθεί καντίνες, παρόλο που ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού ολοκληρώνεται.
Όπως είπε, ο δήμος ακολούθησε τη νομιμότητα με βάση τη νέα νομοθεσία προκειμένου ο διαγωνισμός να είναι στέρεος, χωρίς να υπάρχουν προσφυγές, τονίζοντας μάλιστα ότι οι επιλογές που έχουν κάνει άλλοι δήμοι μπορεί να έχουν αμφίβολο αποτέλεσμα.
Χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας τόνισε: «Πλέον η δικαιοδοσία και η προκήρυξη των καντινών είναι αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας. Η νομοθετική αλλαγή έγινε εντελώς πρόσφατα και παρότι επιλογή του δήμου μας ήταν να προχωρήσουμε με την παλιά διαδικασία, πριν την προκήρυξη μας ήρθε ρητή εντολή από το υπουργείο Εσωτερικών ότι οφείλουμε και πρέπει να κάνουμε τη διαδικασία των καντινών στις παραλίες με τη νέα νομοθεσία. Κρίναμε ότι πρέπει να πάμε με αυτή τη νομιμότητα διότι οποιαδήποτε διαδικασία θα έκανε ο δήμος πέραν του νόμου θα ήταν και μια αιτία για να κάνουν προσφυγές όλοι όσοι δεν είχαν ικανοποιηθεί με το τελικό αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Κατά συνέπεια μπορεί να καθυστερούμε, δεν είναι επιθυμία του δήμου, είναι εκ του νόμου καθορισμένο, ακολουθούμε τη νομιμότητα, οι υπηρεσίες του δήμου στηρίζουν την Κτηματική Υπηρεσία ώστε να βγάλει τη διαδικασία σύντομα».
«Μπορεί να έχουμε καθυστερήσει λίγες μέρες να βγει ο διαγωνισμός επίσημα αλλά θα είναι και στέρεος και δεν θα είναι προσβλητός από οποιαδήποτε δικαστική εμπλοκή, με αποτέλεσμα όσες καντίνες επιλεγούν και υπάρχει ενδιαφέρον θα έχουμε και τελικό αποτέλεσμα, το οποίο για όλες τις άλλες επιλογές που κάνουν άλλοι δήμοι είναι αμφίβολο και μπορούν να μπλέξουν σε μεγάλες περιπέτειες. Ο δήμος μας ακολουθεί τη νομιμότητα» σημείωσε στη συνέχεια.
Για το πότε θα βγουν οι καντίνες, δεν μπόρεσε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία, τονίζοντας ότι πιέζουν την Κτηματική και την βοηθούν να προχωρήσει η διαδικασία.
Ωστόσο επισήμανε ότι είναι βέβαιο πως θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο "έστω και αν χρειαστεί να σκοτωθούμε με όλο τον κόσμο".
Για τις περιοχές που αφορούν περιοχή "Natura", σημείωσε ότι έχει ζητηθεί να δοθεί άδεια από το ΥΠΕΚΑ.

Του Κώστα Μπούρα από την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.