Τριφυλία: Ενημέρωση για τις οφειλές της Γερμανίας

Ενημέρωση από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, προκειμένου, όπως τονίστηκε, να προωθηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Κάτι το οποίο, όπως αναφέρθηκε, μπορεί να γίνει μέσα από την ενημέρωση των πολιτών, γι' αυτό και προτάθηκε να γίνει μια ανοιχτή εκδήλωση ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του κόσμου.
Τονίστηκε επίσης ότι η Τριφυλία έχει πληρώσει βαρύ τίμημα κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου από την βαρβαρότητα των ναζιστικών στρατευμάτων, ενώ συγκαταλέγεται στο δίκτυο μαρτυρικών πόλεων και χωριών καθώς έχει την πληγή του ολοκαυτώματος του Αετού.
Η ενημέρωση έγινε από το μέλος του εθνικού συμβουλίου Κώστα Αλεξίου που σημείωσε ότι οι οφειλές αυτής της φίλης χώρας έχουν διαστάσεις ηθικές, πολιτιστικές, οικονομικές - συμπληρώνοντας πως απαιτούν την δικαίωση του αιτήματός τους.
Κάλεσε δε τη Γερμανία να εφαρμόσει αυτό που λέει ο υπουργός Οικονομικών της ότι «τα δάνεια πληρώνονται, όχι κόλπα».

Τόνισε επίσης ότι την περίοδο του πολέμου στον οποίο η Ελλάδα ενεπλάκη χωρίς την θέλησή της για πρώτη φορά στην ιστορία της δάνεισε. Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στις οφειλές που είναι από το κατοχικό δάνειο, τις πολεμικές αποζημιώσεις, τις κλεμμένες αρχαιότητες, την λεηλασία του ελληνικού πλούτου. Υπογράμμισε δε πως για να προωθηθεί το αίτημα χρειάζεται ενημέρωση του κόσμου, και αυτό, είπε, μπορεί να γίνει μέσα από μια εκδήλωση ενημέρωσης.
Από την πλευρά του ο Κώστας Γκόνης αναφέρθηκε στο βαρύ τίμημα που πλήρωσε η Ελλάδα σε ανθρώπινες ζωές, σε καταστροφές και λεηλασίες, με την επιβολή υποχρεωτικού δανείου προς τη Γερμανία. Αναφέρθηκε στα αλλεπάλληλα αιτήματα που έχουν γίνει για την αποπληρωμή, χωρίς αντίκρισμα μέχρι σήμερα, όταν άλλες χώρες έχουν αποζημιωθεί - και σήμερα είπε, οι οφειλές, όπως έχουν υπολογιστεί, ανέρχονται σε 332 δισ. ευρώ.
Από την πλευρά των δημοτικών παρατάξεων, ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος επισήμανε την ανάγκη να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια.
Ο Επαμεινώνδας Βουδούρης τόνισε ότι είναι ιστορικό καθήκον να συνδράμουν όλοι και να συλλέξουν στοιχεία για την περιοχή.
Ο Σαράντος Κουκούμης μίλησε για τεράστια ευθύνη των κυβερνήσεων μέχρι τώρα και πρότεινε την έκδοση ενός ψηφίσματος αλλά και πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης στον Αετό.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε ότι η Τριφυλία έχει πληρώσει πολλά σε αυτά τα 4 χρόνια πολέμου.
Δεν ξεχνάμε τους προγόνους μας, ούτε τους εγκαταλείπουμε, είπε - αλλά σημείωσε πως δεν πρέπει να γίνεται συμψηφισμός με το σημερινό χρέος της Ελλάδας.

Κ.Μπ από την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

1 σχόλιο:

 1. Το Δημοτικο Συμβούλιο να ασχοληθεί με τις οφειλές αυτών που ποτίζουν νυχτα μέρα τις ελιές στο Στασιο και ποτέ δεν έχουν γίνει μετρήσεις στο ρολόγια.
  Τι είδους ασυδοσία είναι αυτή δεν έχω καταλάβει.Εμείς γιατι πληρώνουμε λογαριασμούς με την κατανάλωση ενός κυβικού.
  Τα χωράφια των ξύπνιων....εμείς θα τα ποτίζουμε.
  Κάποιοι εχουν κάνει και κάνουν γαϊδουρινές καταχρήσεις σπατάλης νερού χωρίς να πληρώνουν.
  Μην αρχίσουν να λένε για ρουφιάνους....,να λένε για κοροίδα.
  Το μοτέρ της γεώτρησης ποσες φορές εχει επισκευασθεί από την μεγάλη χρήση αντλησης για να ποτίζουν οι ξύπνιοι.
  Ζητάμε να γίνει ελεγχος συνδέσεων και καταμέτρησης ρολογιών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.