"Έφυγε" σαν σήμερα το 1999, η Ρίτα Σακελλαρίου

...γράφει ο Μέγας γνώστης του ρεμπέτικου και του παλιού λαϊκού, Γιώργος Ντάλλης
Φεύγει σαν σήμερα απ τη ζωή το 1999 η Μαργαρίτα (Ρίτα) Σακελλαρίου που γεννήθηκε στην Σητεία Κρήτης το 1934. Μεγάλωσε στο πέραμα και βγήκε από νωρίς στη βιοπάλη κάνοντας διάφορες δουλειές μέχρι και να παντρευτεί παρά την θέληση της από πολύ μικρή. Το τραγούδι το είχε στο αίμα της και δεν άργησε να βρεθεί κοντά σε μεγάλους της εποχής στου "Περιβόλα", "Κεφάλα", "Φαληρικό", "Τριάνα του Χειλά" και άλλα θρυλικά μαγαζιά της εποχής εκείνης.
Το πρώτο τραγούδι που την έκανε γνωστή ήταν "Στην αγορά του Πειραιά" του Παπαϊωάννου. συνεργάστηκε επίσης με Τσιτσάνη - Χρυσίνη - Καραμπεσίνη - Μητσάκη - Διονυσίου και όλα τα ιερά τέρατα του λαϊκού μας τραγουδιού.
Με τον δεύτερο άνδρα της ανοίγουν δικό τους μαγαζί το "Queen Ann" που από εκεί πέρασαν από Άντονι Κουίν, Ωνάσης, Μελίνα, Παπανδρέου και γενικά όλος ο κάλος κόσμος.
Η συνεργασία της με τους Μανίσαλη -Ψυχογιό μας έδωσαν πολύ μεγάλες επιτυχίες που τα περισσότερα είναι και σταθμοί της.
"Κάθε ηλιοβασίλεμα", "Ιστορία μου Αμαρτία μου", Αν κάνω άτακτη ζωή", "Ας εύρισκα έναν άνθρωπο" αλλά και αργότερα "Αυτός ο άνθρωπος αυτός".
Έφυγε από καρκίνο άλλα έχει καταταχτεί πολύ ψηλά στο λαϊκό μας πάνθεο όσα χρονιά κι αν περάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.