Αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στη Μονή Κατσιμικάδας ζητούν κάτοικοι και φορείς

Την αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στη Μονή της Παναγίας Κατσιμικάδας στη Μουριατάδα Κυπαρισσίας, ζητούν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, καταγγέλλοντας την καταστροφή του από τα βαριά οχήματα που μεταφέρουν ξυλεία από την υλοτόμηση που γίνεται στο δάσος της περιοχής.
Παράλληλα ζητούν ενημέρωση και διευκρινίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την υλοτόμηση, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για την έκτασή της στο δάσος της ευρύτερης περιοχής. Με τη γιορτή της μονής να πλησιάζει η ανησυχία είναι έκδηλη για την κακή κατάσταση του δρόμου, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι οι προσκυνητές δεν θα μπορούν να την επισκεφθούν, ενώ ζητούν την άμεση αποκατάστασή του.
Ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος επισημαίνει ότι στο δήμο υπάρχει η σκέψη να καταφύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας που κάνει την υλοτόμηση και κατά των υπηρεσιών που έδωσαν την άδεια για την διέλευση των οχημάτων από το συγκεκριμένο δρόμο.
Χαρακτηριστικά για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί ο πρόεδρος της Μουριατάδας Θανάσης Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Στο δρόμο για το μοναστήρι έχει γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά, λόγω του ότι από την εταιρεία που κόβει τα ξύλα στο βουνό περνάνε οχήματα βαρέος τύπου και έχουν ξηλώσει όλο το δρόμο, ο οποίος πρέπει να φτιαχτεί οπωσδήποτε. Δεν ξέρω ποιος φταίει που έδωσαν άδεια και κυκλοφορούν αυτά τα οχήματα, αλλά ο δρόμος πρέπει να φτιαχτεί, αλλιώς θα τον κλείσουμε και δεν θα περνάει τίποτα. Στη μονή που πλησιάζει και η γιορτή δεν μπορεί να πάει ο κόσμος να προσκυνήσει. Επίσης αυτό που βλέπουμε είναι ότι το δάσος έχει αποψιλωθεί, πρέπει να μας εξηγήσουν τι γίνεται».
Ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος επισήμανε: «Το πρόβλημα είναι ότι ενώ ο δρόμος έχει επισκευαστεί δύο φορές, είναι πλέον εντελώς κατεστραμμένος, έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές από τη διέλευση βαρέων οχημάτων εταιρείας υλοτόμων. Δεν ξέρουμε αν οι ευθύνες βαραίνουν την ίδια την εταιρεία ή το Δασαρχείο που έδωσε άδεια για τη διέλευση των οχημάτων. Ζητούμε την αποκατάσταση του οδοστρώματος και να σταματήσει η διέλευση αυτών των οχημάτων. Ασφαλώς χρειάζονται κάποιες εξηγήσεις από την Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας και το Δασαρχείο Κυπαρισσίας τι γίνεται με αυτή τη σύμβαση υλοτομίας, καθώς εδώ παραπονιούνται όλοι ότι έχει ξηλωθεί όλο το δάσος, υπάρχει μελέτη, υπάρχει επιστημονικός τρόπος που γίνεται ανανέωση του δάσους, υπάρχουν πολλά ερωτήματα, χρειάζονται διευκρινίσεις, γιατί ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Στο δήμο υπάρχει η ιδέα να καταφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα για την αποκατάσταση του οδοστρώματος γιατί η ζημιά είναι πάνω από 50.000 ευρώ, ασφαλιστικά για την εταιρεία και για αυτούς που έδωσαν άδεια. Πρέπει να αναλάβει και το Δασαρχείο και η εταιρεία τις ευθύνες τους, εμείς έχουμε στείλει σε όλες τις υπηρεσίες τα απαραίτητα υπομνήματα και ζητάμε την παρέμβασή τους για να λυθεί το πρόβλημα».
Ο Χρήστος Σταθόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου «Αμφιγένεια», διευκρινίζοντας ότι μιλά ως απλός κάτοικος, τόνισε: «Ο δρόμος έχει υποστεί ζημιά λόγω των φορτηγών των υλοτόμων που περνούν. Η ζημιά είναι σε πολλά σημεία και ζητούμε να αποκατασταθεί το συντομότερο. Είναι ένα ιστορικό μοναστήρι, έχει αξιοποιηθεί και θέλουμε να αξιοποιηθεί».
Ο Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, κάτοικος της Μουριατάδας, επισήμανε: «Ο δρόμος έχει καταστραφεί από τα φορτηγά των υλοτόμων. Είναι ένας δρόμος που είχε φτιαχτεί με τον κασμά των χωρικών της περιοχής μας. Απαιτούμε να αποκατασταθεί γιατί έτσι θα έχουμε τους προσκυνητές που θέλουν να προσέρχονται καθώς είναι το διαμάντι της Τριφυλίας. Οι υπεύθυνοι ας φροντίσουν να γίνει ο δρόμος».

Κ.Μπ. από την "eleftheriaonline.gr"

1 σχόλιο:

  1. Κάτι δεν γίνεται σωστά, ή δεν ξέρουμε απο Δασαρχείο,ή κάποια λαμόγια κόβουν ξυλεία ανεξέλεκτα απο τα ΔΔ Στασιού και Ξηροκαμπου.Να κάνει ερευνα το Δασαρχείο για κάποιον βλάκα που κόβει και μεταφέρει ξύλα απο το βουνό του Στασιού με ενα αγροτικό μικρό αυτοκίνητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.