Ξεκίνησε το "Παζάρι Αντικών" στην Παλία (Άνω) Πόλη της Κυπαρισσίας

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε τη λειτουργία του το Παζάρι Αντικών και Παλαιών Αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, για 11η συνεχή χρονιά.
Ατμόσφαιρα μοναδική, χιλιάδες αντίκες απλωμένες στο καλντερίμι, παλιά ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα.
Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη για το Παζάρι, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σημείωσε ότι η καινούργια Δημοτική Αρχή έχει βάλει ως πρόταγμα και υποχρέωση να αναδείξει την Τριφυλία, την ιστορία, τον πολιτισμό της, την κουλτούρα, τον τρόπο ζωής, τις ομορφιές και σ’ αυτό το πλαίσιο τις επόμενες μέρες όλο το ενδιαφέρον του Δήμου περνάει στο γραφικότερο σημείο της Τριφυλίας, που είναι η παραδοσιακή Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.
Επίσης, επισήμανε ότι υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν με όλο τους το είναι την Άνω Πόλη, όπως η οικογένεια Ιμιρζιάδη με την πρωτοβουλία της για το Παζάρι, οι οποίοι ταυτίζουν το είναι τους και το όραμά τους για την Άνω Πόλη!
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Γιάννης Κατσούλας, σημείωσε πως το παζάρι, που θα ξεκινήσει αύριο έως και τις 11 Αυγούστου, διοργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά και είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα.
Διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Στο παζάρι λειτουργούν 26 μεγάλα περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων από την Αθήνα, την Πάτρα και την Καλαμάτα.
Οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ.
Οι δε βραδιές οινογνωσίας, στο πλαίσιο του παζαριού, θα γίνουν στις 8 και 9 Αυγούστου, 21.00-24.00.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης Κυπαρισσίας», Τζίμα Ιμιρζιάδη, σημείωσε ότι με το σύζυγό της ξεκίνησαν το Παζάρι και τις δράσεις τους, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης, που είναι πυλώνας ανάπτυξης για την Κυπαρισσία και την περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.