"Έφυγε" σήμερα από τη ζωή ο Κώστας Βίρβος

...γράφει ο Μέγας γνώστης του ρεμπέτικου και του παλιού λαϊκού, Γιώργος Ντάλλης
Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Κώστας Βίρβος.
Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1926.πτυχιούχος του Πάντειου και στιχουργός από το 1950 ως σήμερα και με πάνω από 2000 τραγούδια να φέρουν την υπογραφή του.
Συνεργάστηκε με όλους τους κορυφαίους σύνθετες και ερμηνευτές, αναφέρω ενδεικτικά Τσιτσάνης:"Γερακίνας γιος", "Γεννήθηκα για να πονώ", Θεοδωράκης: "Κοιμήσου αγγελούδι μου", Μπιθικώτσης:"Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα", "Ρίξε μια ζαριά καλή", "Στου Μπελαμή το ουζερί","Κυρ Θάνος",
Καζαντζίδης:"Στις φάμπρικες της Γερμανίας", "Ένα πιάτο άδειο στο τραπέζι",  "Εγώ ποτέ δεν αγαπώ", Μαρκόπουλος: "Θεσσαλικός κύκλος",  Πλέσσας: "Νεκρικοί διάλογοι",  Βοσκόπουλος: "Σε ικετεύω" "Λυπάμαι" "Ψύλλοι στα αυτιά μου".
Είναι από τους στιχουργούς που έπιασαν τον λαϊκό παλμό και έγραψε στίχους για όλα σχεδόν τα είδη του τραγουδιού μας και για αυτό άλλωστε τιμήθηκε από το υπουργείο πολιτισμού-το πανεπιστήμιο Αθηνών -Ιωαννίνων και έργα του έχουν παρουσιαστεί στο μέγαρο μουσικής στο Ηρώδειο και σε μεγάλες συναυλίες με μεγάλους ερμηνευτές. έχουν επίσης εκδοθεί και τρεις συλλογές με τα τραγούδια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.