Εφαρμόστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας.

Φωτογραφία: tharrosnews,gr
Από χθες τέθηκε σε εφαρμογή η από 13 Ιουλίου απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, για απαγόρευση στάθμευσης και διέλευσης οχημάτων στην Άλω Πόλη της Κυπαρισσίας, για φέτος, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Με την απόφαση αυτή από τις 21:00 μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα θα απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και η στάθμευση στον κεντρικό δρόμο στην Άνω Πόλη, από το Ηρώων μέχρι το Κάστρο, με εξαίρεση τους μόνιμους κατοίκους.
Αν και με τις επιχειρηματικές κινήσεις των τελευταίων ετών στην Άνω Πόλη και την δημιουργία καταστημάτων που την κατέστησαν «must» προορισμό για την νεολαία ήταν επιτακτική ανάγκη, ωστόσο αυτή η απόφαση καθυστερούσε, ενώ ακόμα και σήμερα που όχι μόνο ελήφθη αλλά εφαρμόζεται κιόλας, υπάρχουν επαγγελματίες που αντιδρούν σε αυτή την απόφαση και αναζητούν τρόπους να την προσβάλουν και να την ανατρέψουν.
Ένα ακόμα μέτρο που βρίσκεται στα «σκαριά» προς εφαρμογή και για το οποίο έχει επίσης ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ Τριφυλίας, είναι η εξέταση μονοδρόμησης δύο δρόμων με την καθιέρωση μονής κατεύθυνσης ανόδου προς Άνω Πόλη της 25ης Μαρτίου (κόντρα) και ορισμός καθόδου και μόνο, της οδού Α. Γεωργακοπούλου (στροφές).
Υπάρχει βέβαια και η λύση της απαγόρευσης στάθμευσης από το Ηρώων μέχρι την «πλατεία» της Άνω Πόλης ή μέχρι το κάστρο και αλλά με υποχρεωτική πορεία ανόδου και μόνο και κάθοδο ΟΛΩΝ με διάνοιξη νέας οδού που να οδηγεί πίσω από το κάστρο (Πίσω ρούγα).
Βέβαια, όταν αυτό δεν έγινε την περίοδο που στην χώρα «έβρεχε» χρήματα, χωρίς κανέναν περιορισμό και υπήρχαν προγράμματα (Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ κλπ) με ειδικά κονδύλια για αναπτυξιακά έργα… γιατί τότε κρατούσαμε μια τεράστια ομπρέλα, το να περιμένουμε να γίνει σήμερα ένα τέτοιο έργο είναι μάλλον ουτοπικό.
Βέβαια δεν μπορούμε να το αποκλείουμε, αρκεί να το δει κάποιος σοβαρά και όχι κοντόφθαλμα, ως είθισται στην πατρίδα μας να βλέπουν τις νέες ιδέες οι ιθύνοντες.
Kyparissia-News.Blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.