ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στοιβαγμένα παιδιά εν πλω για την Ελλάδα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, γεμάτοι χαμόγελα και γεμάτοι ελπίδα, παρουσιάζονται κυριολεκτικά στοιβαγμένοι 60 περίπου μετανάστες σε ένα φουσκωτό να ταξιδεύουν από την Τουρκία για την Ελλάδα.
Με την Λέσβο να φαίνεται στο βάθος, τα δεκάδες μικρά παιδιά και οι νεαροί που επιβαίνουν στο σκάφος ταξιδεύουν γεμάτοι όνειρα για ένα καλύτερο αύριο δείχνοντας χαρούμενοι τα ελληνικά παράλια, κάτι που περιμένουν να επιβεβαιωθεί με την αποβίβασή τους στο βόρειο τμήμα του νησιού.
Ευτυχώς για αυτούς, οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές και το ταξίδι τουλάχιστον σε αυτή του τη φάση ήταν ηλιόλουστο και γεμάτο χαμόγελα ενώ είναι ξεκάθαρο ότι όλοι ή σχεδόν όλοι φορούσαν γιλέκα – σωσίβια, κάτι που φυσικά δεν θα μπορούσε να τους προσφέρει την παραμικρή βοήθεια, αν τα νερά του Αιγαίου είχαν «αγριότερες» διαθέσεις. Ωστόσο η εξάντληση είναι εμφανής, ειδικά στα μικρά παιδιά που διακρίνονται ξαπλωμένα μέσα στο σκάφος!!!
Δυστυχώς, δεν έχουν όλα τα παιδάκια την τύχη αυτών που βλέπουμε στο βίντεο, τα οποία έστω και κάτω από απάνθρωπες συνθήκες φτάνουν «ασφαλή» στα ελληνικά παράλια!
Τα πλάνα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, τραβηγμένα με το κινητό ενός μετανάστη και τα εξασφαλίσαμε από πρόσφατο ταξίδι μας στην Μυτιλήνη (Λέσβο) για επαγγελματικούς λόγους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.