Πίσω από τις υποκλοπές & την απόπειρα δολοφονίας Κ.Καραμανλή ο ίδιος ένοχος!

Συνενώνονται οι δικογραφίες των υποκλοπων και της απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ενδείξεις, κατά τις ανακριτικές αρχές, ότι οι δύο υποθέσεις συνδέονται.
Οι ανακριτικές αρχές έχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι υποκλοπές δεν σταμάτησαν το 2005 όταν και αποκαλύφθηκε το παράνομο λογισμικό, αλλά φέρονται να συνεχίστηκαν μέχρι τουλάχιστον το 2007 όταν και διεξαγόταν ακόμα έρευνα για την υπόθεση. Δικαστικές πηγές υποστηρίζουν πως για το έργο αυτό επιστρατεύθηκαν πλέον άλλες εταιρίες (όχι τηλεφωνικές) οι οποίες ουσιαστικά ήταν βιτρίνες και «έπαιξαν σκοτεινό ρόλο». Αυτό φέρεται να πιστοποιείται και από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων από την ανάκριση.
Στο πλαίσιο της έρευνας επίσης εντοπίστηκε εμπλοκή μιας εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε το 2007.Οι υποκλοπές του 2004-2005, μέχρι την κατάλυση της έννομης τάξης τον Δεκέμβριο του 2008 και την οργάνωση απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού πλέον αποτελούν μια ενιαία προς διερεύνηση ποινική υπόθεση από την ελληνική δικαιοσύνη.
Έτσι, αίτημα να συνενωθούν οι δικογραφίες των τηλεφωνικών υποκλοπών (υπόθεση Vodafone-ποινική δίωξη 2010) και της απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή (την περίοδο 2006-2008, με αναφορά από την ΕΥΠ το 2009), κατέθεσαν οι ανακριτές που χειρίζονται τις δύο υποθέσεις ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.
Σύμφωνα με τις άρσεις, οι τηλεφωνικές υποκλοπές φέρονται να συνεχίστηκαν έως το 2007 και όχι το 2005 όπως μέχρι σήμερα ήταν γνωστό. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί και το βούλευμα το οποίο είτε θα αποδέχεται τη συνένωση των δύο υποθέσεων, είτε θα αφήσει τις δικογραφίες ως έχουν.
Συγκεκριμένα θα ερευνηθούν τα γεγονότα από το 2004 όταν η μισή κυβέρνηση της εποχής μαζί με τον ίδιο τον πρωθυπουργό έπεφταν θύματα υποκλοπών πρακτόρων που αποδεδειγμένα έδρευαν στην αμερικανινή πρεσβεία, μέχρι τη απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή τον χειμώνα του 2008 και τα τραγικά γεγονότα στα "Δεκεμβριανά" της ίδιας χρονιάς, είναι "συγκοινωνούντα δοχεία"! 
Κατ'αρχήν ο εισαγγελέας Ν.Ορνεράκης, βάσει των στοιχείων που τέθηκαν στην διάθεσή του από την ΕΥΠ και τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών βεβαιώθηκε ότι επρόκειτο περί οργάνωσης απόπειρας δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.