Aθωα στη Κυπαρισσια η Φωτεινη Πιπιλη

Αθωώθηκε από το Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας η Βουλευτής της Ν.Δ. Α' Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή καθώς και μέλη της οικογένειάς της. Έτσι - όπως σημειώνεται σε δελτίου τύπου της κας Πιπιλή - κατέρρευσε οριστικά η δόλια σκευωρία που στήθηκε εις βάρος της στις αρχές Αυγούστου του 2009
στην κορύφωση της σκληρής προεκλογικής περιόδου. Σκευωροί, όπως δήλωσε και στο δικαστήριο, ήταν ο τότε
Νομάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας, η ηγεσία και αρμόδιοι υπάλληλοι στην Πολεοδομία Πύργου -Ζαχάρως. Η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν στις 4 Αυγούστου 2009, για λόγους που θα κληθεί ο ίδιος να εξηγήσει, δημοσιογράφος επαρχιακού ρεπορτάζ από πολύ μακρινό από την περιοχή του επίμαχου θέματος, Βαρθολομιό έκανε έγγραφη, ονομαστική – και μάλιστα ως μέλος της ΕΣΗΕΑ – καταγγελία ότι «σύμφωνα με πληροφορίες του μία πέτρινη οικοδομή (!!!)- που ανήκε στη Βουλευτή Πιπιλή στερείται οικοδομικής άδειας». Η αθλιότητα έγκειται στο γεγονός ότι η «αυθαίρετη» οικοδομή-όπως γνωρίζουν άπαντες στην ευρύτερη περιοχή- ανηγέρθη το ...1864 και το 2000 με αίτηση της οικογένειας κηρύχθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ ως ιστορικής σημασίας παραδοσιακό διατηρητέο σύμπλεγμα με ΦΕΚ! Η πλήρης ανακαίνιση του έγινε το 2001 με δύο ειδικές άδειες, μια από το ΥΠΕΧΩΔΕ και μια από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Πύργου την οποία υπέγραφε ο Διευθυντής της Πολεοδομίας Σπυρούλιας κατόπιν ειδικής εγκρίσεως από πενταμελή αρχιτεκτονική επιτροπή. Ο δόλος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι:
• Επί τρεισήμισι χρόνια η Βουλευτής με τη συνέργεια κρατικών υπαλλήλων διαπομπεύτηκε κατ' εξακολούθησιν από την «Ελευθεροτυπία», την τοπική «Πρωινή», το περιοδικό «Hot Doc», από το Ράδιο « ΙΟΝΙΟΝ», από το Διαδίκτυο κ.α., όπου χωρίς καμία έρευνα από τη μεριά των δημοσιογράφων επικαλούνταν με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τη Βουλευτή και την οικογένειά της μία «μαϊμού», όπως αποδείχθηκε και στο δικαστήριο, αυτοψία και επιβολή προστίμου για δήθεν αυθαίρετα στο παραδοσιακό πέτρινο σύμπλεγμα. Μάλιστα όπως παραδέχθηκε και ο υπάλληλος της Πολεοδομία Ζαχάρως η ΑΥΤΟΨΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ, η μέτρηση και η επιβολή προστίμων από το GOOGLE! Οι αρμόδιοι γνώριζαν ότι από τον Νοέμβριο του 2011 ότι «δεν υπήρχαν αυθαίρετα μετά από επιτόπια αυτοψία του τριμελούς κλιμακίου αρχιτεκτόνων από την ανώτερη Πολεοδομική Αρχή ΔΙΠΕΣΩΣΧ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου» και, παρ΄όλα αυτά επέμεναν πως πρέπει να πληρωθούν πρόστιμα και να δικαστεί για αυθαίρετα η βουλευτής και η συνιδιοκτήτρια !

• Επί τρεισήμισι χρόνια για μια ανύπαρκτη υπόθεση, κοπίασαν με ατέλειωτες εργατοώρες και χρήματα, 2 Αστυνομικά Τμήματα, 6 Εισαγγελείς 3 Νομών, Μεσσηνίας, Ηλείας Αχαΐας, 2 Ειρηνοδίκες Ηλείας, 1 Πρωτοδίκης Αχαΐας και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Όπως απέδειξε η κ. Πιπιλή στο δικαστήριο της Κυπαρισσίας με έγγραφα, όλο αυτό το διάστημα κατά τη διάρκεια της προανάκρισης κατονομαζόμενοι από τη Βουλευτή κρατικοί λειτουργοί έλεγαν εγγράφως και με ψευδορκίες ψέματα στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης χρησιμοποιώντας τις σφραγίδες του Ελληνικού Κράτους!

Στις 20 Μαρτίου 2013 συζητήθηκε στη Βουλή η
άρση ασυλίας της Βουλευτή η οποία με πολύ κατηγορηματικό τρόπο ζήτησε να αρθεί η ασυλία της καταθέτοντας από τότε όλα τα σχετικά έγγραφα δίνοντας ονόματα και διευθύνσεις των σκευωρών (Δείτε: http://www.youtube.com/watch?v=pumvegVQsgE).

Αν η Βουλευτής δίνει μεγάλη βαρύτητα όχι μόνο στην αθώωσή της αλλά και στη δημοσιοποίηση της περιπέτειάς της και την ταλαιπωρία μελών της οικογένειάς της γίνεται διότι, όπως λέει χαρακτηριστικά «αν τράβηξα εγώ αυτή την αθλιότητα πολεοδομικών υπηρεσιών και αιρετών αρχόντων φαντάζομαι τι τραβάει ο ανυπεράσπιστος πολίτης»!

Όπως είναι αναμενόμενο η Βουλευτής θα αρχίσει τις νομικές διαδικασίες για το «ξήλωμα» αυτού του παρακράτους αλλά και την αποκάλυψη της δολιότητας δημοσιογράφων που λειτουργούν ανεξέλεγκτοι χωρίς να ακολουθούν τους βασικούς κανόνες της δεοντολογίας και της πεμπτουσίας της δημοσιογραφίας που είναι η έρευνα, η συγκέντρωση στοιχείων και όχι «το κάρφωμα».

Υ.Γ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ –κατατέθηκε και στο Δικαστήριο – πως ΟΛΟΙ όσοι με υπογραφές τους και έγγραφα σπίλωσαν τη Βουλευτή Πιπιλή, Διευθυντές και τίνες αιρετοί υπάλληλοι της Πολεοδομίας Πύργου και Ζαχάρως ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ – ή έχουν ήδη απολυθεί – και είναι υπόδικοι για 13 κακουργήματα (!) αναφορικά με τις αυθαίρετες εγκαταστάσεις και κτίρια στις παραλίες της Ηλείας.
Ο δε τότε Νομάρχης και νυν Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας έχει ήδη πρωτοβάθμια καταδικαστεί σε ...49χρόνια και 9 μήνες ως εκ των υπαίτιων των πολύνεκρων καταστροφών το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.