«Πολυτεχνείο 1973: Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη του εικοστού αιώνα»


Χιλιάδες παιδάκια έχουν καταθέσει λουλούδια στην κεφαλή στο Πολυτεχνείο, νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιον νεκρό της εξέγερσης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την κεφαλή του καθηγητή Νίκου Σβορώνου, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα του 1973.


Το πόρισμα του Αστυνομικού Διευθυντή Γεώργιου Σαμπάνη επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου αποκαλύπτει ότι δεν υπήρξε κανένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου.Η «Ηλένια Ασημακοπούλου», «το κορίτσι που χάθηκε το βράδυ της σφαγής και την ψάχνει ακόμα το αγόρι της» (όπως χαρακτηριστικά έλεγε η εφημερίδα «Αυγή»), ήταν στην πραγματικότητα μοντέλο σε διαφήμιση σαμπουάν της εταιρίας «Breck».

Το κεντρικό νόημα, όσων μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα από την τρυφερή τους ακόμα ηλικία, στις σχολικές γιορτές για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, φρόντισε για αυτό, θεσπίζοντας την γιορτή και, μάλιστα, τιμώντας την, αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον ισάξια με τις άλλες δύο εθνικές μας γιορτές.
Η πραγματικότητα βεβαίως είναι εντελώς διαφορετική: Κατ’ αρχήν, η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ανέτρεψε καμμία χούντα! Σκοπίμως αποσιωπείται, ότι η χώρα μετά από την παραίτηση των Απριλιανών, τον Οκτώβριο του 1973, είχε πολιτική υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον αείμνηστο Σπύρο Μαρκεζίνη, που μοναδικό σκοπό της είχε να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, άρα επαναφορά της δημοκρατίας.
Αυτό που πέτυχε στην ουσία η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ήταν να ανατραπεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση μια εβδομάδα αργότερα (25 Νοεμβρίου) από τον ταξίαρχο Ιωαννίδη και να εγκαθιδρυθεί μια δεύτερη δικτατορία που κράτησε 8 ακόμα μήνες!
Ψεύδος πρώτο, λοιπόν. Και δεν αποτελεί τιμή για το μεταπολιτευτικό πολιτικό μας σύστημα, να στηρίζεται σε ψεύδη για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.

Υπάρχει όμως και δεύτερο, μεγαλύτερο, ψεύδος στην ιστορία, το οποίο φέρει τον τίτλο: «Νεκροί του Πολυτεχνείου»!
Επειδή η Ιστορία είναι πάρα πολύ δύσκολη, όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα, θα πρέπει ο καθένας ο οποίος εκφράζει γνώμη και θέση πάνω σε αυτά, να παραθέτει και κάποια αντικειμενικά στοιχεία ως απόδειξη των ισχυρισμών του. 
Θα παρατεθουν μερικά:
Πρώτον: Πόρισμα Τσεβά (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Ένα από τα πρώτα «μελήματα» της κυβερνήσεως Καραμανλή, ήταν να διερευνήσει την υπόθεση Πολυτεχνείου. Τον Σεπτέμβριο του 1974, αναθέτει στον γνωστό σε όλους μας εισαγγελέα Τσεβά, να συντάξει ένα πόρισμα, σχετικό με τα γεγονότα. Τα αποτελέσματα του Πορίσματος παραδίδονται στις 14 Οκτωβρίου 1974. Αφού χωρίζει τους νεκρούς σε 4 κατηγορίες (ούτε ένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου), καταλήγει: «Ονόματα νεκρών 46 και 59, αντιστοίχως, περιήλθαν εις χείρας μου και απετέλεσαν αντικείμενον ειδικής, επισταμένης και αγωνιώδους ερεύνης. Αμφότεροι εκυκλοφόρησαν το πρώτον εις την αλλοδαπήν και ο εις εξ αυτών επιμέλεια πολλών γνωστών Ελλήνων, εις το εξωτερικόν κατά την εποχήν της Δικτατορίας ευρισκομένων. Είναι αμφότεροι ελλιπείς κατά τα στοιχεία των και η επ’ αυτών έρευνα εις ουδέν το συγκεκριμένον απέληξε … Παραμένει βεβαίως πάντοτε το ερώτημα: Τι εγένοντο τα πτώματα των νεκρών τούτων και διατί οι οικείοι των εξακολουθητικώς σιωπούν;» Δε νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός.

Δεύτερον: Πόρισμα Σαμπάνη (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Επειδή έως το 1981, παρά τις φιλοτιμότατες προσπάθειες της «Δεξιάς», δεν κατέστη δυνατόν να «αποκατασταθούν» οι «νεκροί του Πολυτεχνείου», η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου επαναφέρει το θέμα, αναθέτοντας στον Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Σαμπάνη να τους «αποκαταστήσει». Να σημειωθεί εδώ προς άρση τυχόν υποκειμενικότητας, ότι ο κ. Σαμπάνης είχε διωχθεί από το Απριλιανό καθεστώς και επαναφερθεί στο σώμα μετά την Μεταπολίτευση. Το πόρισμα του Αστυνομικού Διευθυντή πραγματικός καταπέλτης εναντίον του ψεύδους: Κανένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου! 12 νεκροί εκτός του Πολυτεχνείου χωρίς να αποδεικνύεται η σχέση τους με την εξέγερση. Δώδεκα άτυχοι συμπατριώτες μας που έχασαν την ζωή τους την ταραγμένη εκείνη περίοδο. Που να ήξεραν ότι ο θάνατός τους θα ηρωοποιούσε κι άλλους χωρίς να το αξίζουν, μόνο κι μόνο για να αποκτήσουν κάποιοι «αντιστασιακά εύσημα» και να χτίσουν πολιτικές καριέρες! Όπως προκύπτει από τον λεπτομερέστατο πίνακα, ο αριθμός των νεκρών, η ταυτότητά τους, αλλά και ο τρόπος και τόπος του θανάτου τους, δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με αυτά που «διδαχθήκαμε» επιμόνως, όσοι είχαμε την ατυχία να φοιτούμε στο σχολείο την δεκαετία του ‘80! Να θυμίσω εδώ, ότι ο αριθμός των «νεκρών του Πολυτεχνείου» ανεβοκατέβαινε κάθε σχολική χρονιά, ανάλογα με τις διαθέσεις του πολιτικού κατεστημένου.

Τρίτον: Αναφορά Συγκλήτου Πολυτεχνείου (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Με την υπ’ αριθμόν 33437 αναφορά της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβά, κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο. Ο ίδιος ο πρύτανης του Πολυτεχνείου κατά τα γεγονότα Κ. Κονοφάγος κατέθεσε ως μάρτυς στις 20/1/1975, στο πενταμελές Εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του «Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου» (1982), με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.

Νομίζουμε ότι τα προηγούμενα τρία παραδείγματα είναι τρανταχτές αποδείξεις για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Δυστυχώς, το μεταπολιτευτικό πολιτικό μας σύστημα, στηρίχθηκε πάνω σε τέτοια ψεύδη επιχειρώντας να φτιάξει τους ήρωες του με σκοπό να εδραιωθεί.
Κι επειδή ακριβώς δεν είναι το μοναδικό, βλέπουμε όλοι σήμερα τα αποτελέσματά του.
Μια ματιά στις καριέρες των «αντιστασιακών φοιτητών» πείθει και τον πιο δύσπιστο.

Ας δούμε και την γνώμη του ΚΚΕ (την τότε γνώμη βεβαίως), μια και αποτελεί έναν από τους βασικούς υποστηρικτές και τιμώντες της επετείου: «Παρά τις αφηνιασμένες προσπάθειες της χουντικής ΚΥΠ και των πληρωμένων πρακτόρων της να διαστρέψουν την πορεία και το περιεχόμενο της εξέγερσης, καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ [...] με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γελοία και αναρχικά συνθήματα που δεν εκφράζανε την στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις». Φοιτητικό φυλλάδιο του ΚΚΕ «Πανσπουδαστική», τεύχος 8, Φεβρουάριος, 1974. Κατά την γνώμη τους, δηλαδή, η ΚΥΠ ευθύνεται για την εξέγερση. Διαψεύσθηκε αργότερα, αλλά είναι γνωστές «μανούλες» στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης οι κομμουνιστές, όταν τους συμφέρει!

Χαρακτηριστικότατο περιστατικό για το γελοίο της υποθέσεως «νεκροί του Πολυτεχνείου» αποτελεί η υπόθεση της «Ηλένιας» (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). 
Απεκαλύφθη, όμως, νωρίς το ψεύδος, δείχνοντας έτσι την βιασύνη του πολιτικού κόσμου της Μεταπολίτευσης, να εφεύρει τους ήρωες του.
Η Νεοζηλανδή Νάνσι Κρίντλαντ όμως τους πήρε χαμπάρι έγκαιρα.
Το γνωστό τότε φωτομοντέλο της φωτογραφίας, παρουσιάστηκε ως νεκρή φοιτήτρια του Πολυτεχνείου από τον Γιάννη Ηλιόπουλο, μαθητή της Ηλεκτρονικής σχολής ισχυριζόμενος ότι ήταν το κορίτσι του και λεγόταν «Ηλένια».
Η απάτη αποκαλύφθηκε σύντομα και ο νεαρός τιμωρήθηκε με 8μηνη φυλάκιση. Βέβαια το πολιτικό κατεστημένο είχε προλάβει να τιμήσει την «νεκρή φοιτήτρια» μιας και το όνομά της εκφωνήθηκε πρώτο στην πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου και είχε ακόμα την τύχη να της κατατεθεί στεφάνι από την δακρύζουσα και γονυκλινή σύζυγο του τότε προέδρου της Δημοκρατίας, Ιωάννα Τσάτσου. 

Έτσι «στο πόδι» έστηναν το Μύθο του Πολυτεχνείου.

13 σχόλια:

 1. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΟΥΤΕ ΑΚΡΕΦΝΗΣ ΔΕΞΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.
  ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΕ.
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΡΠΑΚΤΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. επιτέλους κάπου γράφεται και η αλήθεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγχαρητήρια για το άρθρο!!!Ας γκρεμιστεί επιτέλους το ψέμα πανω στο οποίο έχτισαν καριέρες πολιτικοί τύπου Λαλιώτη,Δαμανάκη κτλ...Ας πούμε επιτέλους στη νεολαία μας την αλήθεια!!!Η κοινωνία της πληροφορίας ας ρίξει επιτέλους φως κ στα άθλια ψέμματα της μεταπολίτευσης!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επειδη πρεπει να υπαρχει και αντιλογος για να είναι γονιμος ο διαλογος παρακαλω βρείτε στο κατωθι linkτην λίστα με τους αποδεδειγμενους νεκρους του πολυτεχνείου. ¨οσο για τον πρώτο φίλο πολλόί συγγενεις έχουν βγει στα καναλια κατα καιρούς.και μια τελαυταια ερώτηση, ποιός υπογράφει το άρθρο, δηλ. ποιός έχει κάνει την ερευνα?
  http://www.iefimerida.gr/news/76797/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-24-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. σχετικα με τον φίλο που ρώτησε γιατί οι συγγενεις δεν βγήκαν στα κανάλια, σχετικό βίντεο απο το 1973 παρατείθετε προς σχολιασμό απο την ΕΤ1 και το ΕΝΙΚΟΣ, παρακαλώ αναμένουμε σχόλια
  http://www.enikos.gr/society/191511,O_goneis_toy_Komnhnoy_kai_toy_Myrogiannh.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΟΙΟΣ θα απαντησει σε μενα γιατι τοτε το Πολυτεχνειο οταν ηδη ειχε αποστρατικοποιησειβτην κυβερνηση του Ο Δικτατορας βαζοντας πρωθυπουργγο τον υπουργο του Παπανδρεου Σπ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ ΚΛΠ ο οποιος ειχε εντολη μεταβατικου γα εκλογες αρχες του 1974?Γιατι δεν εριξαν και τον ΙΩΑΝΝΙΔΗ?ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ εκανε το πραξικοπημα στην ΚΥΠΡΟ με τα ωκεθρια αποτελεσματα?Φιλοι ηταν σχεδιο των Αμερικανωνη πτωση ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΙΟΤΑΝ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ[ΗΞΕΡΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ]εισβολη ΤΟΥΡΚΩΝ κατχη β ΚΥΠΡΟΥ και βασεις των αμερικανων εκει μια και δεν εδινε ο Μακαριος Δικαιως η ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΓΝΩΣΤΑ ΑΥΤΑ....ΦΥΣΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ.....ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΓΕΓΕΡΣΗ ΔΕΝ ΘΑΧΑΜΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ 1974 ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όποιος ψάχνει να βρει την απόλυτη αλήθεια, ψάχνει ψύλλους στα άχυρα. Κατά τη γνώμη μου η απόλυτη αλήθεια θα υπάρξει όταν θα υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, με, η χωρίς θύματα μας διδάσκει ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε ενάντια στον αυταρχισμό την καταπίεση και τη βαρβαρότητα. Η εκμετάλλευση είναι μέρος της ζωής υπάρχει και ασκείται παντού. Μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο συμμετείχαν χιλιάδες, ήταν λίγοι εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν ποικιλοτρόπως. Οι χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι δεν είχαν κανένα προσωπικό συμφέρον, μερικοί (εκτός εκείνους που σκοτώθηκαν) κακοποιήθηκαν υπόφεραν χωρίς να επωφεληθούν, πέθαναν στη ψάθα. Αν ορισμένοι επωφελήθηκαν,- εκμεταλλεύτηκαν την εξέγερση, το ίδιο κάνουν και σε χειρότερη μορφή εκείνοι που προσπαθούν να υποβαθμίσουν την έννοια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Προβάλλοντας σαν ψέμα το πολυτεχνείο μας προτρέπει έμμεσα στην αδιαφορία και την αδράνεια, δεν γίνετε τίποτα μην μας ενοχλείτε αφήστε τα όλα σε μας, εμείς ξέρουμε τις ανάγκες σας εμείς θα σκεφτόμαστε πριν από σας για σας. Μην αγωνίζεστε γιατί θα σας μεταλλευτούν, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ μπροστά στο κουτί, εμείς θα σας λέμε την αλήθεια. Δεν μπόρεσα να καταλάβω την διάκριση που προσπαθούν δικαιολογήσουν τους φόνους μεταξύ των θυμάτων, ποια είναι η διαφορά αν τα θύματα ήταν μέσα η έξω από το πολυτεχνείο, και η μεν και η δε για τον ίδιο σκοπό δεν ήταν εκεί; Και ποιος μας λέει ότι οι απέξω δεν ήταν φοιτητές που είχαν μείνει έξω κα πήγαιναν να μπουν μέσα; Όπως και να έχει όποια να είναι η αλήθεια των γεγονότων για μένα το νόημα του πολυτεχνείο είναι: οι πολίτες πρέπει να αντιστέκονται στον αυταρχισμό της εξουσίας να ασχολούνται με τα κοινά.
  Τον πολίτη που δεν συμμετέχει στα κοινά δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο, αλλά άτομο άχρηστο. Θουκυδίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. απλά είστε τραγικοί...δλδ τα παιδια μεσα στο πολυτεχνειο ειναι οφθαλμαπάτη? ντροπη σας..αλλοιωνεται την ιστορια..νεκροί υπήρχαν ..μέσα όχι..έξω ναι..εκεί είναι το θέμα..καπηλευτηκαν το πολυτεχνειο..φυσικά..υπηρχε αντισταση απο παιδια.? η μοναδική> φυσικά..ο θειος του συνεργατη μου σκοτωθηκε στο πολυτεχνειο..εχθες πηγε στο μνημοσυνο ..καληνυχτα ελλαδιτσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΑΣΟΚΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ.ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΔΟΞΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΣ...ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΒΑΤΖΩΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΞΥΠΝΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΝΩΡΙΣ (ΛΑΛΙΩΤΗΣ).ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΓΙΝΕ,ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΠΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟ...ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ...ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΟΥΤΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΑΛΛΟΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΕ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΑΠΛΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΛΑ ΚΑΒΑΝΤΖΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥΣ.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. φαινεται εντονα ο βηματισμος της χηνας...οι υπολυποι απλα βοσκουν το καλαμποκι τους.....Ρεεεεε σημερα τι γινεται....φορεστε τις ζεστες παντοφλες σας ανοιξτε το επομενο δελτιο ειδησεων και ΣΚΑΣΜΟΣ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Το πόρισμα του Αστυνομικού Διευθυντή Γεώργιου Σαμπάνη επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου αποκαλύπτει ότι δεν υπήρξε κανένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου. Θυμάστε τι έγραφε η ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την ζαρντινιέρα που όλοι είδαμε το επεισόδιο; Φανταστείτε τι γινόταν τότε που επέμβηκαν με το στρατό και τα τανκς για να αντιμετωπίσουν τους διαμαρτυρόμενους, που υπήρχαν πολιτική κρατούμενοι, ποιος είχε την αλήθεια με το μέρος του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ντροπη σας να βγαζετε τετοια αρθρα,δευσφημειτε τον τοπο μας,θα το περασετε για να δω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.