Καθολικό «όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή στην Τριφυλία!

Καθολικό ήταν το «όχι» του εμπορικού κόσμου της Τριφυλίας στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, αποδεικνύοντας προχθές, πρώτη Κυριακή του νέου μέτρου της κυβέρνησης, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανοίγουν τα καταστήματά τους.
Όλα τα εμπορικά καταστήματα της Τριφυλίας παρέμειναν κλειστά, ακολουθώντας και υλοποιώντας τις σχετικές αποφάσεις των Εμπορικών Συλλόγων Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.
Μόνον καταστήματα αλυσίδων πολυεθνικών εταιρειών άνοιξαν, αλλά και σε αυτά ο κόσμος «γύρισε την πλάτη».
Αξίζει να σημειωθεί πως στα Φιλιατρά δεν άνοιξε ούτε το κατάστημα συνεργάτη της ΑΒ Βασιλόπουλος!
Όπως έλεγαν οι άνθρωποι των Εμπορικών Συλλόγων: «Το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι οι μέρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Με τα χαράτσια και τα μέτρα δε μένουν χρήματα διαθέσιμα στον κόσμο για αγορές, για ψώνια και αφού δεν υπάρχουν χρήματα και ρευστότητα, όσες μέρες και όσες ώρες περισσότερες και να είναι ανοιχτά τα καταστήματα, κίνηση δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει. Δεν λύνει το πρόβλημα το άνοιγμα τις Κυριακές. Αντίθετα, αυξάνει το λειτουργικό κόστος και δεν προσφέρει τίποτα. Πιο πολλά προβλήματα θα μας δημιουργήσει το άνοιγμα τις Κυριακές»! 
Τόνιζαν, δε, πως η Τριφυλία έστειλε το ηχηρό μήνυμα πως το πρόβλημα δε λύνεται με το άνοιγμα τις Κυριακές, αλλά με πολιτικές που θα επιστρέψουν στους πολίτες τα λεφτά που τους έχει αρπάξει από την τσέπη το κράτος και θα τους επιτρέψουν έτσι να κυκλοφορούν στην αγορά και να ψωνίζουν τις μέρες και τις ώρες που τα καταστήματα είναι ανοιχτά και όχι τις Κυριακές, πάντως!

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.