Αυστηρό μήνυμα Κατσίβελα σε επαγγελματίες να αποδώσουν το 0,5% που έχουν εισπράξει

Αυστηρό μήνυμα προς τους επαγγελματίες επιχειρήσεων που εισπράττουν από τους πολίτες το 0.5% για το Δήμο, να προστρέξουν να το αποδώσουν, όπως υποχρεούνται, απέστειλε χθες μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας.
Ο κ. Κατσίβελας επισήμανε ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κατακρατά το 0.5% που εισπράττει από τους πολίτες, και το οποίο είναι για το Δήμο!
Χαρακτηριστικά είπε: «Θέλω να ενημερώσω όλους τους συνδημότες μας οι οποίοι έχουν επιχειρήσεις ότι, όπως έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν κάθε χρονικό διάστημα προσδιορισμένο τα στοιχεία του ΦΠΑ, έτσι είναι υποχρεωμένοι και έναντι του Δήμου να φέρνουν τα στοιχεία τους, ώστε να τους καταλογίζεται το 0,5% των υποχρεώσεων που έχουν προεισπράξει απ’ τους συμπολίτες μας και το οποίο είναι έσοδο του Δήμου! Κατά συνέπεια, θέλω να επισημάνω ότι όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες συνδημότες μας είναι υποχρεωμένοι μαζί με την κατάθεση των στοιχείων του ΦΠΑ, να καταθέτουν στο Δήμο την είσπραξη του 0,5%, η οποία αφορά αποκλειστικά έσοδα του Δήμου.
Επαναλαμβάνω και θέλω να γίνω σαφής ότι αυτά έχουν εισπραχθεί προς όφελος του Δήμου. Αυτά τα έχουν πληρώσει οι συνδημότες μας και δεν έχει κανείς δικαίωμα να κατακρατά ένα φόρο υπέρ του Δήμου, ο οποίος έχει προεισπραχθεί από τους συνδημότες μας, οι οποίοι έχουν ακριβώς τα ίδια οικονομικά προβλήματα όπως έχουμε όλοι μας!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.