Της… αγωγής γίνεται στην Τριφυλία με προσφυγές για έργα και προμήθειες!

Μια ιδιότυπη μάχη αγωγών βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας, καθώς εργολάβοι και προμηθευτές σέρνουν τη Δημοτική Αρχή στα δικαστήρια για εργασίες, έργα και προμήθειες που ισχυρίζονται πως έχουν κάνει, αλλά ο Δήμος δεν τους πληρώνει από εποχής ακόμη και των πρώην καποδιστριακών Δήμων!
Για μια ακόμη φορά, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας, ελήφθησαν αποφάσεις ορισμού δικηγόρων για να εκπροσωπήσουν το Δήμο στα δικαστήρια, έπειτα από αγωγές εργολάβων και προμηθευτών, όπως άλλωστε ήταν και τρία από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε ο ορισμός δικηγόρου επί της αριθ. 98/2014 αγωγής της εταιρείας με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΡΟΥΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», κατά του Δήμου Τριφυλίας. Η αγωγή αφορά ποσό 1.665 ευρώ, για γλυκίσματα που δόθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας της απελθούσης Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, που έγινε στην Κυπαρισσία στα τέλη Οκτωβρίου 2010.
Ως προς αυτή την αγωγή, όπως τονίστηκε, υπάρχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλά ο Επίτροπος δεν ενέκρινε το ένταλμα πληρωμής, επειδή ο κωδικός για τα χρήματα ήταν για πολιτιστικές εκδηλώσεις και όχι για τελετή ορκωμοσίας!
Κατά πλειοψηφία, επίσης, αποφασίστηκε ο ορισμός δικηγόρου επί της αριθ. 65/2014 αγωγής του Αντωνόπουλου Δημητρίου του Θεοδώρου, κατά του Δήμου Τριφυλίας. Όπως ειπώθηκε ότι αναφέρεται στην αγωγή, ο κ. Αντωνόπουλος είχε συνάψει προφορική συμφωνία το έτος 2009 με τον πρώην Δήμο Αυλώνος για επισκευή ηλεκτρικών πινάκων εξωτερικού φωτισμού των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Αυλώνος. Για το έργο αυτό υπάρχουν απόφαση της τότε Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Αυλώνος, βεβαίωση της αρμόδιας Επιτροπής για καλή εκτέλεση της εργασίας, αλλά δεν υπάρχει πουθενά συμφωνητικό μεταξύ του τότε δημάρχου Αυλώνος, Γιάννη Φιλντίση, και του ηλεκτρολόγου Αντωνόπουλου Δημητρίου.
Για τις δύο αυτές αγωγές δικηγόρος ορίστηκε η Ερασμία Λυμπεροπούλου, που είναι αποτυχούσα να εκλεγεί υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα.
Αίσθηση προκάλεσε το θέμα του ορισμού δικηγόρου επί της αριθ. 123/2014 αγωγής του Αγγελινά Γεωργίου του Εμμανουήλ κατά του Δήμου Τριφυλίας, με την οποία ζητά 49.000 ευρώ για εργασίες και έργα που έχει εκτελέσει τα έτη 2011, 2012 και 2013, κατόπιν προφορικής εντολής που του έδιναν από το Δήμο Τριφυλίας!
Στην αγωγή του, ο κ. Αγγελινάς αναφέρει πως είχε προφορική συμφωνία με το Δήμο να εκτελέσει χωματουργικές εργασίες στην πόλη της Κυπαρισσίας και στις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας. Μάλιστα, στην αγωγή αναφέρει αναλυτικά τις εργασίες που έκανε από το 2011 και το 2012, με τα μεροκάματα και τις ημερομηνίες, και τονίζει πως εξέδωσε σχετικά τιμολόγια.
Το Λογιστήριο που Δήμου Τριφυλίας, ωστόσο, αναφέρει στην εισήγησή του προς την Οικονομική Επιτροπή ότι στην αγωγή δεν αναφέρονται τιμολόγια και αριθμοί τιμολογίων. Επίσης, στο Λογιστήριο δεν υφίστανται τιμολόγια και νομιμοποιητικά έγγραφα του κ. Αγγελινά που να είναι σε εκκρεμότητα, και ότι δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία τέλεσης εργασιών!
Για την αγωγή αυτή αποφασίστηκε να προταθεί να αναλάβει την υπόθεση ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Αιμιλιανός Σεκλός.
Πάντως, το θέμα αυτό της αγωγής του κ. Αγγελινά πρωτίστως, αλλά και όλες οι άλλες αγωγές που έχουν γίνει ή πιθανόν θα γίνουν σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας, αναδεικνύει το στρεβλό τρόπο λειτουργίας του! Φαντάζει αδιανόητο ένας σοβαρός επαγγελματίας, εργολάβος, να κάνει αγωγή για να πληρωθεί τα δεδουλευμένα του και ο Δήμος, που έδινε τις εντολές και έκανε τις δουλειές του, να φέρεται πως δεν αναγνωρίζει τις εργασίες, τα έργα ή τις προμήθειες που έκανε.
Όπως, επίσης, είναι, τουλάχιστον, προκλητικό να μην τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες για την τέλεση εργασιών, έργων ή προμηθειών.
Άραγε, τα υπερκείμενα Όργανα της Πολιτείας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους τι λένε και τι κάνουν για τέτοια και αντίστοιχα φαινόμενα μη χρηστής διοίκησης;

Από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.