Όταν οι επιχειρηματίες θέλουν και μπορούν

Μόνο 3 με 4 λεωφορεία θα ξεκινήσουν από την Κυπαρισσία ενώ τα Ι.Χ θα είναι πολλές δεκάδες.
Είναι γεγονός ότι τα έξοδα για την μίσθωση ενός λεωφορείου είναι αρκετά, αν σκεφτούμε ότι το κάθε ένα κοστίζει 600-650€ για να μπορέσουν οι φίλοι της ομάδας να βρεθούν πλάι της, στο γήπεδο του Περιστερίου.
Δεν ξέρουμε αν δεν υπήρχαν συμμετοχές καθώς το ενδιαφέρον για εισιτήρια και η ταχύτητα με την οποία «εξαφανίστηκαν» τα 400 μαγικά χαρτάκια, μάλλον μαρτυρούν ότι ο κόσμος θα είναι δίπλα στην ομάδα.
Όμως, για να μην πούμε ότι γύρισαν την πλάτη, θα πούμε ότι ο εμπορικός κόσμος της πόλης, δεν το πήρε και πολύ ζεστά.
Θα έχετε ακούσει για τα 65 καταστήματα της Σπάρτης που έδωσαν χρήματα για τα λεωφορεία των φιλάθλων τους κάτι που στην περίπτωση που έδωσαν από 50€ έστω (τόσο λέγεται πως ήταν το μικρότερο ποσό), μιλάμε για ένα ποσό που ξεπερνά τις 3000€. Οι πληροφορίες μας λένε ότι στην πόλη μας δεν προσφέρθηκαν ούτε οι μισοί. Βέβαια, βλέποντας και τις ευχαριστήριες επιστολές στα προηγούμενα παιχνίδια θα καταλάβουμε ότι έτσι και αλλιώς οι προσφορές ήταν ελάχιστες.
Τώρα θα μου πείτε, με τέτοιες αναδουλειές τι να δώσουν οι άνθρωποι.
Δεκτό, αλλά αν δεν επενδύσεις δεν υπάρχει περίπτωση να απολαύσεις αποτελέσματα.
Το κενό χρημάτων μεγαλώνει ακόμα περισσότερο καθώς από δηλώσεις του Προέδρου μάθαμε πως και η διαθεσιμότητα των τουριστικών λεωφορείων του νομού ήταν ελάχιστη, λόγω εκδήλωσης στο Κώστα Ναυαρίνο που εξάντλησε την μεταφορική δυνατότητα των Μεσσηνιακών Τουριστικών Πρακτορείων.
Αυτό σημαίνει πως περεταίρω ζήτηση για μεταφορά θα ανάγκαζε τους διοικούντες να μισθώσουν λεωφορεία από όμορους ή και ακόμα πιο μακρινούς Νομούς, αυξάνοντας φυσικά το κόστος.
Πέραν όμως των συμπολιτών μας επιχειρηματιών που μάλλον σαν φασαρία βλέπουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα, που τους ταράζει την νιρβάνα στην οποία ζουν, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι καθαρά ανιδιοτελώς, προσέφεραν ένα λεωφορείο και είχαν και πρόθεση και για δεύτερο.
Ανιδιοτελώς λέμε διότι πρόκειται για επιχειρηματίες της Αθήνας που δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από όλο αυτό, ούτε καν διαφήμιση, με καταγωγή από την πόλη μας, την οποία επισκέπτονται σε κάθε διδόμενη ευκαιρία και με μοναδικό γνώμονα την αγάπη τους για την πόλη, προσέφεραν τι αντίτιμο για την μίσθωση του ενός λεωφορείου.
Μιλάμε φυσικά, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία, για τους Αδερφούς Παναγόπουλος (Νίκος και Φώτης) που διατηρούν ψητοπωλείο στην Κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης.
Ο ένας εξ αυτών μάλιστα, ο  Φώτης Παναγόπουλος, έχοντας διατελέσει και πρόεδρος της ομάδας της Ηλιούπολης, γνωρίζει τις δυσκολίες εύρεσης εσόδων, όχι μόνο για μετακινήσεις τόσο μακρινές, αλλά ακόμα και για την καθημερινή λειτουργία της ομάδας.
Εκτός αυτού, αρνήθηκαν και τις προσκλήσεις που τους προσέφερε η Διοίκηση, όχι φυσικά από αγένεια αλλά επειδή έχουν «οργανώσει» ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από φίλους τους και μάλιστα που δεν έχουν σχέση με την πόλη μας και θέλουν να είναι όλοι μαζί, στην κερκίδα των τυπικά γηπεδούχων, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο της ομάδας, μέσα στον παλμό ζώντας την αγωνία μαζί τους.
Άλλωστε, μέσα από το Kyparissia-News.Blog αλλά και την Ανοιχτή Ομάδα φίλων του Α.Ο. Κυπαρισσίας στο Facebook, ζούσαν τον κάθε αγώνα με το ίδιο πάθος που το ζούσαν και οι φίλοι του Α.Ο.Κ στην πόλη μας.
Προσωπικά, σαν Παναγιώτης Ανδρινόπουλος νιώθω ότι πρέπει να τους ευχαριστήσω διπλά, και ειδικά τον Φώτη, διότι σε μια κουβέντα που κάναμε για την πορεία της ομάδας, πριν οριστεί ο αγώνας του είχα πει αν μπορεί να βοηθήσει, τότε ο Φώτης Παναγόπουλος μου είχε πει: «όπου και να οριστεί, για πάρτη σας, θα βάλω 1 ή και 2 λεωφορεία αν χρειαστεί, μην μασάς»
Λυπάμαι που ανάλογες κινήσεις από ανθρώπους που επιχειρούν στην πόλη μας, είναι είδος υπό εξαφάνιση. εν αναμονή των Νεφελίμ που θα σας εκτοξεύσουν την κατανάλωση

Παναγιώτης Σ. Ανδρινόπουλος

4 σχόλια:

  1. Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου ελεγε για τους Κυπαρισσιώτες.....ξέρεις τι Τουρκάκια είναι.....
    Στασέος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς γι' αυτούς που το λένε αγαπητέ, η προσφώνηση "Τουρκάκια" δεν προέκυψε από περιπτώσεις σαν αυτή που περιγράφω παραπάνω και δεν είναι σωστή η πληροφόρηση που είχε ο πατέρας σας. Η προσφώνηση αυτή προήλθε από ζήλια.
      Επί Τουρκοκρατίας στην Κυπαρισσία έμενε ο Αγάς της περιοχής. Επειδή του άρεσε υπερβολικά το μέρος και η θέα που είχε από το σπίτι του, ψηλά στην Άνω Πόλη, προς την Αγία Τριάδα, είχε μαγευτεί τόσο πολύ που αποφάσισε να ΜΗΝ εισπράττει το χαράτσι από τους Κυπαρίσσιους. Ως αμοιβή για την ομορφιά που του προσέφερε η πόλη μας.Αυτό φυσικά δεν άρεσε σε κανέναν από τις διπλανές πόλεις και τα χωριά και ονόμασαν τους Κυπαρίσσιους Τουρκάκια.
      Αυτά για να διαχωρίζουμε τις έννοιες.
      Παναγιώτης Ανδρινόπουλος

      Διαγραφή
  2. Συγνώμη κ Ανδρινόπουλε για την φράση που ακούγαμε στα χωριά του κάμπου από τους γονείς μας. Την έγραψα σε στιγμή αγανάκτησης για την μη συμμετοχή κάποιων στην προσπάθεια της ομάδας .Δεν ήξερα την προέλευση της, σας ευχαριστούμε για την ερμηνεία. Καλή επιτυχία στην ομάδα[Διαβάζω τις απόψεις σας και τα σχόλια σας για την ομάδα]
    ΣΗΜ Αφού και το Στασιο είναι πια Δήμος Τριφυλίας -Κυπαρισσίας είμαι και εγώ Τουρκάκι.......
    Στασέος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς θεού! Ο σκοπός για τον οποίο απάντησα, προφανώς δεν ήταν για να αποσπάσω την συγγνώμη σας, ούτε οφείλετε να απολογηθείτε για τα λεγόμενα άλλων.
      Ήταν απλώς για να διορθώσω κάτι το οποίο δεν γνωρίζατε ή γνωρίζατε την λανθασμένη ερμηνεία του ώστε να μην συνεχίζεται να παραφράζεται η συγκεκριμένη έκφραση.
      Δεν απάντησα ως θιγόμενος αλλά φιλικά και με διάθεση προσφοράς. Η φράση αυτή είναι τόσο διαδεδομένη που νομίζω ότι μόνο με χιούμορ μπορεί κάποιος να την ακούει και όχι σαν χαρακτηρισμό που του μειώνει την προσωπικότητα.
      Άλλωστε, την εποχή εκείνη οι προγονοί μου δεν έμεναν στην Κυπαρισσία. Στην Λεντεκάδα έμεναν.
      Χαίρομαι που διαβάζετε τις αναρτήσεις μου, ελπίζω να συνεχίσετε και την ανάγνωση και των σχολιασμό τους, διότι μέσα από αυτά, βελτιώνουμε και εμείς τα κείμενά μας.
      Φιλικά
      Παναγιώτης Σ. Ανδρινόπουλος

      Διαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.