Δύο νέα παιδιά από την Τριφυλία, ο Νίκος Νικολακόπουλος και η Πορφυλένια Κανελλοπούλου, είναι οι εμπνευστές του νέου εμβλήματος του Δήμου Τριφυλίας

Δύο νέα παιδιά από την Τριφυλία, η Πορφυλένια Κανελλοπούλου και ο Νίκος Νικολακόπουλος, είναι οι εμπνευστές του νέου εμβλήματος του Δήμου Τριφυλίας, το οποίο από εδώ και στο εξής θα αποτελεί το δηλωτικό του σήμα.
Η αρμόδια επιτροπή που είχε συγκροτηθεί επέλεξε το συγκεκριμένο έμβλημα, μεταξύ 43 προτάσεων που είχαν κατατεθεί, ενώ στη συνέχεια έγινε αποδεκτό κατά συντριπτική πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το έμβλημα δημιουργήθηκε με στόχο να εκφράζεται μέσα από αυτό η περιοχή της Τριφυλίας και να είναι αναγνωρίσιμο περικλείοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του τόπου.
Έτσι βασικές του απεικονίσεις είναι η γλαύκα που βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς, ο ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Χριστιάνους, η ελιά ως σύμβολο της παραγωγής της περιοχής και η Νύμφη της Νέδας από το μοναδικό θηλυκό ποτάμι που υπάρχει στη χώρα μας.
Οι δημιουργοί του εμβλήματος μιλούν στην «Ε» και στον δημοσιογράφο Κώστα Μπούρα και μας εξηγούν τι τους έκανε να συμμετέχουν, πώς εμπνεύστηκαν το συγκεκριμένο έμβλημα αλλά και πώς αισθάνονται για την επιλογή της δικής τους δημιουργίας.
Τι σας έκανε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό;
«Ο κύριος λόγος που συμμετείχαμε στο διαγωνισμό κατοχύρωσης λογοτύπου του δήμου ήταν η αγάπη για τον τόπο μας. Ηταν η θέληση δύο νέων Τριφύλιων να προσφέρουν στην πατρίδα τους. Το ανήσυχο πνεύμα και η όρεξή μας να δημιουργήσουμε, μας οδήγησαν σε αυτό το σήμα. Πιστέψαμε από την αρχή ότι ένα τέτοιο σήμα θα ήταν ιδανικό για το δήμο μας».
Πώς εμπνευστήκατε το νέο σύμβολο του δήμου και τι σημαίνει αυτό;
«Εμπνευστήκαμε τη συγκεκριμένη μορφή λογοτύπου του δήμου επηρεασμένοι από το σχήμα του ελληνικού εθνοσήμου. Τοποθετήσαμε την πρώτη επαναστατική σημαία του ελληνικού κράτους για να τιμήσουμε τους αγώνες και τις θυσίες του τριφυλιακού λαού σε όλους τους αγώνες του έθνους μας, οποτεδήποτε κλήθηκε να υπερασπιστεί τα δίκαιά του.
Επίσης, ο σταυρός είναι σύμβολο πίστης. Στην περιοχή μας αγίασαν μεγάλες μορφές της Ορθοδοξίας, τις οποίες οφείλουμε να τιμήσουμε. Τα τέσσερα τριφυλιακά σύμβολα που επιλέξαμε αποτελούν «σήμα κατατεθέν» της περιοχής μας, τα οποία έκαναν την Τριφυλία ξακουστή, ευρέως γνωστή και αναγνωρίσιμη πανελληνίως. Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης Σωτήρος, γλαύκα, ελιά, Νύμφη Νέδα. Είναι όλα τους στοιχεία ιστορικά, πολιτισμικά, θρησκευτικά, τουριστικά, άκρως τριφυλιακά, αρχαιολογικά και συμβολικά, άρρηκτα συνδεδεμένα με τον τόπο μας, την ιστορία και τις αξίες του. Το σήμα περιέχει στοιχεία σύμπνοιας, ενότητας και συμβολισμού. Απεικονίζει την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, το ήθος μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας».
Πώς αισθάνεστε που επιλέχθηκε το δικό σας έμβλημα;
«Αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή και ξεχωριστή διάκριση η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης Σημάτων να επιλέξει την δικιά μας πρόταση για σήμα του δήμου. Ακόμη, είμαστε ευτυχείς και ενθουσιασμένοι διότι η πρότασή μας έτυχε της θετικής ανταπόκρισης και της ομόφωνης αποδοχής όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου.
Στη σχετική ψηφοφορία, η πρότασή μας εγκρίθηκε από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και των παρατάξεων. Συγκεκριμένα, σύσσωμη αντιπολίτευση και συμπολίτευση με πλειοψηφία 24 από τους 26 παρόντες συμβούλους ενέκριναν και επικύρωσαν την πρότασή μας. Ο ενωτικός χαρακτήρας του σήματος φάνηκε έμπρακτα στη σχετική ψηφοφορία!
Αυτό υπήρξε πρωταρχικός και βασικός στόχος μας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ.».

3 σχόλια:

  1. ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΜΒΛΗΜΑ.ΣΑΝ ΘΥΡΕΟΣ ΔΟΥΚΑΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ''? ΑΦΟΥ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ.Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΓΝΩΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ-ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΘΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα, δες τι εχουν ολοι οι δημοι της χωρας ρε φιλε... Θελεις και γραφιστα...
    Μια χαρα ειναι... αυτο ειναι το προβλημα του κοσμου και των γατων που γελανε κιολας...Οι αλλοι δημοι τι καλυτερο εχουν δηλαδη; τον θησεα, κυωνες και κλαδια από ελιες.. τον λορδο Βυρωνα, κριαρια και ταυρους... ασχοληθειτε με τιποτα αλλο τελος παντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TAΓΑΡΑ,ΕΧΕΙΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ Ή ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ? ΑΝΟΙΞΕ ΕΣΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΚΑΤΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ? ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΦΕΟΥΔΟ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ,ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΒΑΡΑ ΣΗΚΩΝΕΤΕ.

      Διαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.