«Ο Καρκινόδρακος» στην Κυπαρισσία

Το βιβλίο «Ο Καρκινόδρακος» του γιατρού Χρήστου Σίνη από την Κυπαρισσία παρουσιάστηκε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο "Κανελλάκης" στην Κυπαρισσία στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και το βιβλιοπωλείο "Αρχονταρίκι".
Είναι ένα παραμύθι, το πρώτο σε παγκόσμια έκδοση που μιλά για τον παιδικό καρκίνο, το οποίο αφηγείται την προσωπική ιστορία μιας οικογένειας.
Ένα βιβλίο που είναι αφιερωμένο στα παιδιά που νοσηλεύονται και αγωνίζονται, όπως και στο Σύλλογο «Φλόγα». Ο κόσμος ανταποκρίθηκε ιδιαίτερα στο κάλεσμα των διοργανωτών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων του βιβλίου πηγαίνει για την ενίσχυση του Συλλόγου «Φλόγα».
Η εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα εκ μέρους του ΜΕΣΚ από τη Γεωργία Μπελογιάννη, ενώ για τις προσπάθειες και την συμβολή της «Φλόγας» στον αγώνα που δίνουν οι οικογένειες παιδιών με καρκίνο μίλησε η πρόεδρος της «Φλόγας» Μαρία Τρυφωνίδη.
Από την πλευρά του ο συγγραφέας, γιατρός Χρήστος Σίνης σημείωσε: «Είναι ένα παιδικό βιβλίο που ασχολείται με τον παιδικό καρκίνο και την απώλεια των παιδιών. Είναι αφιερωμένο σε όλα αυτά τα παιδιά που νοσηλεύονται και αγωνίζονται για την ζωή τους, είναι αφιερωμένο -με την ευγενική προσπάθεια της Ελληνοεκδοτικής- στο Σύλλογο «Φλόγα». Η σημερινή διοργάνωση έχει πετύχει χάρις στις προσπάθειες του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας τους οποίους και ευχαριστώ όπως και όλους όσοι μας τιμούν με την παρουσία τους. Το βιβλίο αφηγείται με παραμυθένιο τρόπο μια πραγματική ιστορία, την προσωπική μου ιστορία, της οικογένειάς μου, με ένα τρόπο που να είναι κατανοητός και στους ενήλικες και στα παιδιά. Είναι ένα βιβλίο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και από όσο γνωρίζουμε και σε όλο τον κόσμο, ένα παιδικό βιβλίο, ένα παραμύθι που ασχολείται με τον παιδικό καρκίνο».
Ο εκδότης Διονύσιος Βαλεριάνος υπογράμμισε: «"Ο Καρκινόδρακος" ήταν ένα εγχείρημα δύσκολο εκδοτικά διότι έπρεπε να επεξεργαστεί ένα δύσκολο θέμα, ένα θέμα ταμπού για πολλούς ανθρώπους. Όμως χάρις στην παραμυθική αφήγηση του γιατρού Χρίστου Σίνη και την εξαιρετική εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου, προσφέραμε ένα προϊόν που αποτελεί πρωτοπορία στα παγκόσμια εκδοτικά χρονικά και πιστεύουμε ότι πολλούς ανθρώπους θα τους φέρει κοντά στις οργανώσεις που έχουν στόχο ανιδιοτελώς να προσφέρουν στον άνθρωπο».
Από την πλευρά του ο εικονογράφος Νίκος Γιαννόπουλος τόνισε: «Νιώθω μεγάλη τιμή και είμαι χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία από την Ελληνοεκδοτική να εικονογραφήσω αυτό το βιβλίο. Χρειάζεται η «Φλόγα» στήριξη από όλους εμάς και αυτό το βιβλίο είναι η ευκαιρία με ένα πιο ιδιαίτερο τρόπο να περάσουμε στα παιδιά το θέμα του παιδικού καρκίνου και νομίζω δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος παρά μέσω της εικόνας. Ήταν η πρώτη φορά που είχα στα χέρια μου ένα βιβλίο που ουσιαστικά μιλά για θάνατο. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να μεταδώσω στα παιδιά την έννοια του θανάτου μέσω της εικόνας, η οποία πρέπει να είναι χαρούμενη και εκφραστική. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο».
Η ηθοποιός Όλγα Μωραΐτη που διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου ανέφερε: «Είναι ουσιαστικά ένα αληθινό παραμύθι, ένα εξαιρετικό βιβλίο, ένα εξαιρετικό κείμενο που μιλάει για μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να περάσει μια οικογένεια. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να μιλάμε στα παιδιά για τα πραγματικά γεγονότα με τον τρόπο, όμως που πρέπει να μιλά κανείς στα παιδιά.
Σημαντικό είναι ότι το βιβλίο από ένα σημείο και μετά εστιάζει στο μετά. Δεν μένει, δεν εστιάζει στο δυσάρεστο, στο δράμα. Δίνει έμφαση στο μετά, ότι σηκωνόμαστε και πάλι δυνατά στα πόδια μας και η ζωή συνεχίζεται».

Κ.Μπ από την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.