"Υπεστάλη" η Γαλάζια σημαία από το Καλό Νερό

Η παραλία στο Καλό Νερό μαζί με άλλες δύο παραλίες (ευτυχώς όχι της Μεσσηνίας), αναγκάστηκαν να «κατεβάσουν» την Γαλάζια Σημαία για το 2015 και φυσικά να απολέσουν το δικαίωμα να την διεκδικήσουν και την επόμενη χρονιά καθώς αυτό προβλέπουν οι όροι του προγράμματος.
Αυτό έγινε μετά από απόφαση των μελών της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και της Συντονιστικής Επιτροπής του Διεθνούς Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία».
Μετά από επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούνταν όλες οι προϋποθέσεις που τίθενται από την επιτροπή, προκειμένου να βραβευθεί μια παραλία με Γαλάζια Σημαία και να ενταχθεί στον Διεθνή αλλά και Εθνικό κατάλογο του προγράμματος.
Η αλήθεια είναι ότι στον πρώτο έλεγχο απλώς επισημαίνονται οι όποιες ελλείψεις και τα προβλήματα και επαναλαμβάνεται ο έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και διορθώσεις.
Κατά τον πρώτο έλεγχο λοιπόν διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.
Παρά τις προειδοποιήσεις, οι ελλείψεις αυτές δεν διορθώθηκαν κατά την περίοδο επανελέγχου και τα μέλη της επιτροπής αναγκάστηκαν να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.
Ωστόσο επισημαίνεται ότι η ποιότητα των νερών παραμένει σε υψηλό επίπεδο και δεν τίθεται θέμα για την χρήση της θάλασσας από τους λουόμενους.
Οι άλλες δύο παραλίες είναι:
Ακτή Κακιά Λαγκάδα – Δήμος Κυθήρων - Αττική
Ακτή Νέα Χώρα – Δήμος Χανίων - Χανιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.